Baringshoudingen

Tijdens de bevalling is het verstandig regelmatig van houding te wisselen. Dit heeft niet alleen een positief effect voor het opvangen van de weeën, ook heeft het een positieve bijdrage in een snellere en betere geboorte van het kind.

Er zijn veel variaties denkbaar, bij het bespreken van de belinstructies krijg je daar een uitgebreide folder over mee. De verloskundigen van ‘Puur verloskundigen’ staan open voor alle wensen in baringshoudingen. Je mag, maar moet absoluut niet op je rug bevallen. Er is altijd een baarkruk beschikbaar. Ook een bad bevalling is mogelijk. Indien je thuis een bad hebt en je hierin wilt bevallen overleg dan of dit qua ruimte mogelijk is.

Je kan uiteraard ook een beval bad kopen/huren. Als je poliklinisch wilt bevallen en in bad kun je ervoor kiezen om naar het Noordwestziekenhuis in Den Helder te gaan; daar hebben ze ook een bad. Mocht je van te voren al een idee hebben in welke houding je zou willen bevallen, kan je dit uiteraard kenbaar maken bij ons. Tevens kun je gebruik maken van een geboorteplan.

Voorbeeld en voordelen van houdingen

Om je een aantal ideeën te geven van wat voor houdingen mogelijk zijn tijdens de bevalling kan hieronder de afbeelding bekijken.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de folder en website van “De verloskundige”. Meer informatie over bevallen in bad kun je hier vinden. Voor verkoop en verhuur van baden kan je onder andere terecht bij oerbron.

Lees ook het nieuwsbericht “Baringshouding, wat heeft jouw voorkeur?”

'Als je niet kunt wat je zou willen, moet je willen wat je kunt'