Nacontrole

De nacontrole is de laatste controle binnen de verloskundige zorg na de zwangerschap. In onze praktijk is het gebruikelijk een afspraak te plannen voor de nacontrole zes weken na de bevalling. We proberen ernaar te streven deze afspraak in te plannen bij verloskundige die de bevalling heeft begeleid.

Deze afspraak mag je zelf maken door contact op te nemen met ‘Puur verloskundigen’, dit zodat je een gunstige dag en tijd kunt kiezen. We kunnen je afspraak inplannen op een van onze spreekuurlocaties, te weten Schagen, Anna Paulowna of Tuitjenhorn. Het is ook mogelijk deze afspraak te maken tijdens ons laatste huisbezoek in de kraamperiode. Tijdens de nacontrole zullen we de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling bespreken.

We evalueren of er nog vragen en/of klachten zijn. Tijdens deze controle meten wij de bloeddruk, je ijzergehalte (Hb) en doen we waar nodig of gewenst aanvullend onderzoek. Uiteraard is er ook gelegenheid om eventuele vragen over anticonceptie of andere zaken met ons te bespreken.

Ondanks dat de nacontrole bedoeld is voor jou, vinden wij het natuurlijk heel leuk om je kleine wonder nog even te kunnen zien. Je kind is dus zeer zeker welkom bij deze nacontrole. Na de nacontrole neemt de huisarts de zorg over. Het consultatiebureau heeft de zorg voor je kindje overgenomen.

Voor een eventuele volgende zwangerschap zien we je graag weer terug op de praktijk!

nacontrole 6 weken controleverloskundige

'Dromen is leuk, maar dromen waar maken nog veel leuker.'