Verloskundige in opleiding

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie verloskundigen. Daarom bieden wij in onze praktijk ruimte aan studenten van de Academie verloskunde in Amsterdam.

Verloskundigen in opleiding zijn aanwezig tijdens het spreekuur, maar lopen ook mee tijdens de diensten en de kraamvisites. Om het beroep later goed te kunnen uitoefenen moeten verloskundigen in opleiding ook oefenen met praktische vaardigheden, waaronder bloedafname, buikonderzoek, inwendig onderzoek en het kind aanpakken bij de geboorte. Als je bevalt, wordt de bevalling mogelijk mede begeleid door een verloskundige in opleiding. verloskundige in opleiding De eigen verloskundige is hierbij altijd aanwezig. Verloskundigen in opleiding zijn gehouden aan dezelfde ethische regels als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat óók zij een beroepsgeheim hebben.

Aangeven dat je geen student bij controles of je bevalling wenst is altijd mogelijk. Maar er zijn ook redenen om juist wél voor een student te kiezen. Lees onderstaande ervaringen van gezinnen uit onze praktijk.

  •                                                                                                                                                                 ©AVAG

Ervaringen van Isabel

Een aantal weken voor de bevalling had ik al besloten dat ik buiten mijn partner om alleen een van de verloskundige bij de bevalling zou willen. Niet te veel poes pas en zo min mogelijk mensen om me leek mij het beste.
Toen eenmaal de weeën waren begonnen, en ik belde vroeg de verloskundige of ik het goed zou vinden als de stagiair bij de bevalling aanwezig zou zijn. Mij keus was al gemaakt, maar toch ze ik ja.
Achteraf ben ik heel erg blij geweest met deze keuze, het voelde vertrouwd en ik had het idee dat ik zelfverzekerder werd met twee ‘suppoters’ die mij super hebben begeleidt. De verloskundige praatte positief op me in terwijl ik van de stagiair een goede rug massage kreeg, wat erg hielp tegen de pijn. Door de goede samenwerking en omdat ze met zijn tweeën waren voelde ik me steeds sterker en op m’n gemak. Ook vond ik het erg fijn dat als ik een goeie tip van de verloskundige kreeg, de stagiair dit vaak nog eens aanvulde. Het voelde echt als een soort van teamwork.
Dat ons kindje geboren werd vond ik het prettig dat ze samen hebben beslist wat het beste voor hem was. Ik was blij met twee ervaren personen om me heen, mede dankzij hun heb ik een goede bevalling gehad!
Als er ooit nog eens een kindje mag komen sta ik zeker weer open voor een stagiaire bij de bevalling. Ik heb er een hele goeie ervaring mee gehad en brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee!

 

Ervaring van Silke en Jorick

Wij zijn begeleid door Puur verloskundigen en hun leerling tijdens de laatste controle afspraken en de bevalling. Toen de bevalling op het punt stond te beginnen werd ons nogmaals om toestemming gevraagd. Dit vonden we geen probleem. Des te meer inzichten en extra veel informatie omdat er ook uitleg gegeven werd aan de meelopende leerling. Hier gaan ze erg netjes mee om en we voelden ons vrij om op dat moment een eigen beslissing te nemen. Door het extra paar handjes werden we bijna van minuut tot minuut begeleid. Erg prettig en leerzaam ook voor ons. Als ze het ons in de toekomst weer vragen dan zouden we het zonder twijfel weer zo doen.

Heb je foto’s van onze verloskundige in opleiding in actie?

Als ze op de website mogen dan ontvangen wij ze graag.