Voedingsadviezen

Een goede voeding vóór de bevruchting en in de zwangerschap zelf, is van belang voor de gezondheid van jezelf en van de baby. Bij een goede, gevarieerde voeding en voldoende calorieopname is het niet noodzakelijk extra vitaminen te gebruiken.

Foliumzuur vormt hierop een uitzondering voor de periode met kinderwens tot en met eerste 10 weken van je zwangerschap. Goede voeding bestaat uit een gevarieerd gebruik van voedingsmiddelen uit onderstaande groepen:

  • Brood, granen, aardappelen, rijst en peulvruchten: Dit zijn belangrijke energiebronnen
  • (Verse) groente en fruit: Belangrijke leverancier van vitamines, mineralen en vezels.
  • Melk(producten), kaas, soja(producten), ei, vlees, vis en kip: Belangrijk voor de calcium- en eiwitbehoefte voor zowel jezelf als voor je baby.
  • Margarine:Voorziet je in je behoefte van Vitamine A en D
  • 1,5- liter vocht

Zodra je zwanger bent of denkt te zijn, is het verstandig om je aan nog een aantal andere voedingsadviezen te houden. Die voedingsadviezen kan je hier vinden. Kijk voor meer informatie ook op de site van de Verloskundige. Voor vragen over voeding of kinderwens kan je per mail of telefonisch contact opnemen met de verloskundigen. Een afspraak maken voor het spreekuur in Schagen, Anna Paulowna of Tuitjenhorn behoort ook tot de mogelijkheden.

Samen met Esther Ruijgrok, diëtist van ‘Slimfit’, hebben we een folder over voeding ontwikkeld. Deze krijg je tijdens je eerste afspraak.

Een gezonde basis aan de start van de wens.

Wees verstandig, eet gezond!